Ander maatschappelijk thema

Als je aan mijn moeder komt

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Steeds meer kinderen krijgen te maken met ouders die een punt zetten achter hun huwelijk of relatie. In deze documentatie gaat de maakster opzoek naar de onbekende liefde tussen haar ouders om er achter te komen wat liefde betekent in een tijd waarin wij zo veel meer uit elkaar gaan. Een film die gaat over effecten van scheidingen op adolescenten, de invloed van onze ouders op onze liefderelatie en zoektocht naar liefde in de tijd van nu.

Artist statement

Hi daar!
Mijn naam is Geertje. Dit jaar zal ik afstuderen als documentairemaakster aan de HKU.
Familie, liefde en verbondenheid zijn voor mij kenmerkende thema’s van mijn makerschap. Thema’s waar ik dolgraag in blijf duiken op zoek naar verhalen die noodzakelijk zijn verteld te worden. De uitdaging en het doel van mijn werk is om persoonlijke verhalen met eerlijke emoties te laten staan voor een universele en maatschappelijke boodschap. Verhalen waar we graag samen naar kijken, die ons raken, en door zullen en willen geven aan anderen.

Ambities

Het allerliefste zal ik films en programma willen blijven maken (regisseren) over thema's die mij zowel als maker en persoonlijk interesseren. Mijn creatieve makerschap kunnen blijven toepassen en de mogelijkheid krijgen om hier continu in te blijven groeien. Het voelt misschien vrij algemeen, maar ik denk dat het alles behalve vanzelfsprekend is dat je de mogelijkheid hebt en krijgt om films te blijven maken die naar je hart staan.

Geleerd tijdens de studie

Wie wil je zijn als maker. Deze zin is de hoofdvraag van HKU, maar een vraag die jou zo ver brengt in wil je als maker wilt zijn, als mens, maar ook hoe jij werk ontwikkelt dat jouw eigen unieke stempel is. Ieder mens is uniek. HKU heeft mij gestimuleerd deze 'uniekheid' te blijven zoeken en te herkennen.