Inclusie en diversiteit

Bi-Betweening / On Earth We're Briefly Gorgeous

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
BI-BETWEENING

Mijn bi-culturaliteit en biseksualiteit zorgen ervoor dat ik vaak tussen twee fronten sta. Ik ben half Palestijns en half Nederlands. Half hetero en half homo. In dit doorlopende project heb ik onderzocht wat deze tussenruimte voor mij betekent, hoe ik me verhoud tot mijn afkomst en wat (thuis)behoren voor mij betekent. Op deze expositie is een selectie van mijn beeldende zoektocht naar mijn bi-culturaliteit te zien. Ik ben hier op zoek naar hoe ik mijn afkomst eigen kan maken.

Bi-Betweening is een gelaagd onderzoek, wat grotere thema’s verwerkt in een persoonlijk verhaal. Ik groei door mijn zoektocht mee met mijn werk, en kom er steeds meer achter waar mijn tussenruimte staat in de wereld.

ON EARTH WE'RE BRIEFLY GORGEOUS

Het boek On Earth We’re Briefly Gorgeous door Ocean Vuong, is een brief geschreven door het personage Little Dog. Deze brief is gericht naar zijn analfabetische moeder. In deze brief vertelt hij herinneringen uit zijn jeugd, wat familie en zijn afkomst voor hem betekenen. Ook vertelt hij over een belangrijke relatie die hij in zijn tienerjaren heeft gehad met Trevor, de jongen waarmee hij samen op een tabaksplantage heeft gewerkt.

Ik heb voor dit boek een solo geschreven en een scenografie ontworpen die zich vooral focusen op deze relatie met Trevor, die hem op vele manieren heeft gevormd. In mijn solo richt hij zich dan ook tot Trevor. Zijn sociale positie als Vietnamese jongen in Amerika en band met zijn moeder vormen in deze tekst een onderstroom.

Artist statement

"Mijn kunst gaat over persoonlijke en maatschappelijke thema’s zoals biculturaliteit en (bi)seksualiteit. Naar aanleiding van deze thema’s schrijf ik teksten en poëzie, en maak ik illustraties, schilder ik en ontwerp ik kostuums en scenografieën.
Ik wil graag het repertoire van queer kunst en literatuur vergroten, en een herkenning en erkenningspunt creëren voor LGBTQ+ mensen en mensen met een dubbele afkomst.
Mijn inspiratiebronnen komen voornamelijk vanuit tekst, waar ik graag een beeldende inslag in doe. Ook haal ik vaak inspiratie uit fotografie, of beelden die ik in mijn dagelijks leven tegen kom. Wat mijn individuele werken samenbrengt is een gedeelde esthetiek en thematiek, die een lijn spant over het geheel. Makers en schrijvers die mij inspireren met hun tekst, beeld en integere karakter zijn onder andere; Ocean Vuong, Charli Chung en Dean Sameshima."

Ambities

Ik wil graag een vervolgstudie doen, en bezig zijn met werk maken en schrijven waar ik passie voor heb.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik de afgelopen jaren heb geleerd is om met verschillende perspectieven naar de wereld te kijken. Ik denk dat ik in mijn leven, ongeacht waar ik terecht kom, veel zal hebben aan de creatieve denkpatronen en onderzoeksmethodes die ik hier heb geleerd.