Gezondheid en welzijn

De Grote Geluksshow

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

De Grote Geluksshow is de titel van mijn afstudeervoorstelling voor de HKU. Het is een muzikale jeugdtheatervoorstelling over geluk, ongelukkig zijn en depressiviteit. De voorstelling gaat in het schooljaar 2022 – 2023 op tournee langs basisscholen om en nabij Utrecht. Het bijbehorende educatieve programma wordt ontwikkeld in samenwerking met Technolab Leiden.

"Sven en Siegfried gaan samen langs allerlei basisscholen in Nederland met hun educatieve show over GELUK. Door middel van een uitgebreid stappenplan willen ze de kinderen leren over wat geluk precies is en hoe je het zelf kunt voelen. Zo hebben ze geluksliedjes geschreven, doen wetenschappelijke experimenten en aan het einde is er een GRANDE FINALE! Dit alles in het teken van geluk. Maar vandaag loopt het niet zo lekker… wat is er met Sven aan de hand?"

Op 18 mei 2022 speelt De Grote Geluksshow op theaterfestival “Roest” op de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en op 30 juni 2022 op Jenaplanschool Wittevrouwen (besloten).

In samenwerking met: Adam Thomassen, Tom van der Stelt, Pim Kouwenberg, Mirre van den Heuvel, Niels Bierhaus, Dominique Kluinhaar en Technolab Leiden.

Artist statement

Ik werk ontzettend graag met kinderen van diverse basisschool-leeftijden. Met hen werk ik aan hun sociaal cognitieve-, taalkundige- en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast maak ik graag theatervoorstellingen of -presentaties met kinderen/jongeren waarin zij leren om zelf te dramatiseren en op kritische wijze naar hun eigen werk te kijken. En waarin ze uiteraard veel plezier kunnen hebben!

Ambities

Ik hoop een leuke baan te vinden in het basisonderwijs als een theaterdocent en wil mij graag verder ontwikkelen als vakdocent bij jeugdtheaterscholen. Op basisscholen wil ik mijn ambities realiseren om theoretische vakken in de praktijk te brengen, de sociale eigenschappen van kinderen te bevorderen en natuurlijk lekker veel theater te maken. Ik hoop dat ik een functie kan vinden waarin ik de vrijheid krijg om mijn theaterlessen te ontwikkelen tot een volwaardig vakgebied binnen het basisonderwijs, omdat ik denk dat er veel meer uit te halen is dan er momenteel in zit. Op jeugdtheaterscholen hoop ik veel groepen te leren kennen die ik kan begeleiden bij het creëren van mooie voorstellingen waar ze met plezier op terug kunnen kijken, zoals ik ook altijd heb gedaan.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is om mezelf niet te onderschatten. Datgeen wat wij als theaterdocent inbrengen heeft een toegevoegde waarde voor de ontwikkeling van een kind. Hier heb ik geleerd dat ik kan vertrouwen op mijn basiskennis en daarmee lessen kan geven van hoge kwaliteit met een helder en belangrijk leerdoel. Zo werk ik graag op een open dramaturgische manier waarin de spelers veel vrijheid voelen om hun eigen inbreng te leveren aan hun rol en het stuk. Daarmee ontwikkelen ze een eigenaarsschap en leren ze om hun eigen fantasie na te creëren op de toneelvloer.