Artistieke prestatie

De Jossen, val der saamhorigheid

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De theatervoorstelling ‘De Jossen’, geschreven door Tom Lanoye en herschreven naar deze tijd, staat in het teken van vriendschap, liefde en verraad. Het is een enerverend verhaal, waarin het belang van de groep altijd hoger staat dan het belang van het individu.
De Jossen zijn gelijk aan alleman, maar wat gebeurt er als dit opeens niet meer het geval is? Als één van hen zijn kop boven het maaiveld uitsteekt, volgt er een interne crisis. De vaste routine wordt verstoord en complete chaos is het enige wat zeker is.
Deze chaos is prachtig filmisch weergegeven, met als resultaat een theatraal experiment waarin mens en technologie zich onlosmakelijk met elkaar verweven.

Artist statement

Ik ben eigenwijs en ga geen uitdaging uit de weg. Mijn creativiteit is ongekend, het maakt mijn werk authentiek en is toegankelijk voor een breed publiek. Mijn fascinatie komt vaak voort uit kritiek op de wereld, de noodzaak om dit te vertalen naar het theater is dan ook mijn grootste drijfveer.

Ambities

Over vijf jaar maak ik theater met een aantal vaste acteurs/schrijvers/vormgevers. Waarmee we jonge theatermakers op de kaart weten te zetten.
Het doel is om uit te groeien tot een collectief aan theatergezelschappen, waarin de collectiviteit ondersteuning biedt om grenzen te verleggen en doelen te bereiken.

Geleerd tijdens de studie

Wanneer je je begeeft op de grens van falen en slagen, wanneer je de grens opzoekt binnen je eigen 'kunnen', grenzen verlegt binnen je eigen expertise, ben je in staat vette shit te maken.