Ander maatschappelijk thema

De servieskast

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De servieskast is een project dat is komen voortvloeien uit mijn fascinatie voor de vervreemding van het alledaags. Tegenwoordig staan we niet zo snel stil bij de producten die we regelmatig gebruiken zoals servies. Het is vanzelfsprekend dat je een mok pakt om je thee in te schenken. Maar wat gebeurt er als je de functie er van ontneemt. De enige functie die ervoor zorgt dat het een bruikbaar voorwerp is.... weg.
Op deze manier zet ik de mens weer aan het denken en belicht ik het onderwerp op een andere manier. Als de functie ontbreekt, is het de schoonheid dat dan meer op de voorgrond gaat spelen. Wordt het dan een kunstobject?
Waar ligt die scheidslijn van kunst en product?
Deze vragen hielpen mij het ontwerp meer vorm te geven

Artist statement

Met een fascinatie voor kunst startte Maribel Beekman Hetharia in 2018 haar studie Product Design aan de HKU. Ze laat zich leiden door nieuwe inzichten die ze opdoet door toevalligheden in haar werkproces. Dit zorgt ervoor dat ze speels te werk gaat en dit zie je terug in haar ontwerpen. Het samenspel van kunst en productdesign zorgt ervoor dat Maribel zich zowel als productontwerper als als autonoom kunstenaar manifesteert. De esthetische keuze is net zo belangrijk als de functionaliteit van het product. Ondanks deze mentaliteit worden sommige producten meer als een kunstvoorwerp dan als een functioneel product gezien.

Ambities

Ik ga graag gewoon met de flow mee en ik zie wel wat er op mijn pad komt. Natuurlijk wil ik graag bekender worden en hoop ook dat er nieuwe toffe samenwerkingen ontstaan met andere designers

Geleerd tijdens de studie

Het meest belangrijk dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is dat je zelf de handen uit de mouwen moet steken als je iets gedaan wil hebben. Durf de sprong in het diepe te nemen, dat zijn de momenten waar je het meest uit gaat halen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Overzicht:
Ndsm x Fuse

Aankomende expo’s
FranX zoetermeer