Ander maatschappelijk thema

Death comes as a wave

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Hersentsunami: Een vloedgolf aan prikkels die door de hersenen geproduceerd wordt, tijdens of na overlijden. Ik vraag me af wat er met ons bewustzijn gebeurt als we sterven. Er is een frictie tussen het willen weten maar het niet zintuigelijk kunnen ervaren. We komen middels onderzoek zo dichtbij, maar nooit met een in mijn ogen bevredigend antwoord. In mijn project komen fysieke plekken, onderzoeken, ervaringen en fantasie bij elkaar. Het resultaat is een fictieve wereld waarin ik opzoek ben naar een mogelijk antwoord.

Artist statement

Als kind zijnde had ik een rijkelijke fantasie waarmee ik scenario’s in mijn hoofd bedacht. Ik pakte een stukje van de werkelijkheid en bedacht daar een eigen verhaal mee. Als kunstenaar doe ik nog steeds hetzelfde, alleen dan met meer levenservaring. Ik ben geïnteresseerd in onderwerpen die niet direct waarneembaar zijn en ik wil deze zichtbaar maken, bijvoorbeeld mijn binnenwereld. Bewustzijn in relatie tot verbeelding vormt een leidraad in al mijn projecten.

Ambities

Ik wil over een jaar graag een kunst gerelateerde master in het buitenland volgen. Tegelijkertijd wil ik mij artistiek verder en breder ontwikkelen. Zo wil ik graag leren werken met tactiele materialen en dit combineren met de onderwerpen waar ik in geïnteresseerd ben. Over 5 jaar wil ik dus graag in het bezit van een master zijn, hopelijk wonend in het buitenland en meerdere projecten gepubliceerd hebben. Net zoals velen die afstuderen aan de kunstacademie is het mijn droom om uiteindelijk mijn brood te kunnen verdienen met dat wat ik het allerliefste doe; het maken van kunst. Ik zou graag een eigen atelierruimte willen waar ik aan projecten kan werken en dat wat in mijn hoofd zit tot leven te laten komen. Daarnaast wil ik mijn werk exposeren in een professionele context en zou ik in de kunstsector misschien ook wel iets maatschappelijks willen doen.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd dat het experiment durven aangaan heel belangrijk is. Daarnaast dat je in het denken van mogelijkheden heel ver komt. Blijf niet in je hoofd hangen maar zet het om in kunst. Vertrouw het proces. Je doet dit voor jezelf, dus doe dan ook dat wat je het allerliefste doet. Blijf dicht bij jezelf, maar kijk wel om je heen wat er in de wereld gebeurt.