Inclusie en diversiteit
Ander maatschappelijk thema

Een Kleine Moord in Vijf Delen - aflevering één

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In de eerste aflevering van de serie Een Kleine Moord in Vijf Delen beginnen vijf jonge mensen, ex-studenten van een prestigieuze school, een aantal jaar na hun afstuderen aan een roadtrip door Europa. Ze gaan op zoek naar wraak, zichzelf, en iemand uit hun gedeelde geschiedenis. Onderweg proberen ze elkaar geheimen te ontrafelen en slagen ze er steeds minder goed in die van zichzelf bij zich te houden.

Artist statement

Faye Schumacher (1999) is voornamelijk scenarist en essayist, maar schrijft ook theaterteksten, proza en poëzie. Als essayist schreef ze eerder artikelen over hedendaags feminisme, o.a. voor Het Parool. Ze studeert af met een collectie essays over de rol van de moderne (anti)heldin, en een tv-serie over roadtrips, vriendschap en wraak. Verder studeerde ze aan het European Film College in Denemarken, waar ze als scenarist, producent en actrice werkte. Haar werk gaat vrijwel altijd over relaties; romantische relaties, vriendschappen of familiaire relaties. Ze onderzoekt graag hoe mensen met elkaar omgaan, hoe macht werkt in relaties en hoe we daar graag (niet) over praten.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik samen met mensen die ik leuk vind dingen te maken die we mooi en belangrijk vinden. Ook hoop ik verhalen te vertellen die mijn vriendinnen herkenbaar vinden en rollen te schrijven die mijn zusjes zouden willen spelen. Ik wil liefdevol schrijven over de mensen om mij heen, en kritisch over de wereld waarin we leven.

Geleerd tijdens de studie

Dat schrijven niet eenzaam hoeft te zijn, als je mensen maar toe laat. En dat een mens niets is zonder vriendinnen.