Inclusie en diversiteit
Gezondheid en welzijn

EGORITME | Hoe mijn Oom Veranderde in een Schilderij

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dit jaar studeer ik af als cinematograaf met twee afstudeerfilms.
EGORITME (fictie) onder de regie van Sybren Ypma. Op een avond in een club volgen we op een gestileerde en licht surrealistische manier drie verschillende personages. Alle drie hebben ze een andere achtergrond maar kampen met hetzelfde probleem: eenzaamheid.

Hoe mijn Oom Veranderde in een Schilderij (documentaire) onder de regie van Lieve Bresser.
Het wordt een sferische documentaire over het negeren van je eigen sterfelijkheid en de angst om vergeten te worden. Deze film is bedoeld om na te denken over de dood en het gesprek erover te beginnen.

Artist statement

In mijn werk zoek ik altijd de emotie van het spel of het verhaal op. Die zijn leidend voor de beeldkeuzes. Kwetsbaarheid, eerlijkheid en transparantie zijn woorden die niet alleen mijn werk, maar ook mijn werkwijze beschrijven. Wederzijds vertrouwen met de regisseur en de rest van de cast en crew draag ik hoog in het vaandel.

Ambities

Over vijf jaar wil ik bezig zijn met langere speelfilms, zowel documentair als fictie. Ook televisiefilms en commercials trekken mijn aandacht en wil ik internationaal aan de slag.

Geleerd tijdens de studie

Bezig zijn met wat jij als maker wil vertellen, vooral als camerapersoon is dat een unieke positie. Hoe verwerk je je eigen (visuele)visie en kijk op de wereld in een film? Dit onderzoek is nog lang niet klaar en ik kijk ernaar uit om me hier een carrière lang in te ontwikkelen.