Ander maatschappelijk thema

FENNE

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Zangeres Fenne Scholte combineert in haar muziek een combinatie van jazz en invloeden vanuit folk, klassieke muziek en pop. Haar grote inspiratiebronnen zijn Joni Mitchell, Jacob Collier en Becca Stevens. Tijdens haar eindexamenconcert wil ze met haar composities een verhaal vertellen over het kind in haarzelf. Hoe vind je het kind in jezelf weer terug? Hoe is het kwijtgeraakt? Deze vragen stelt ze tijdens een gevarieerd programma met verschillende bezettingen, o.a. het Roctet en het ODM Koor.

Artist statement

Mijn specialisme ligt bij het schrijven van muziek en het arrangeren voor close harmony. Ik probeer er altijd vormen van vrijheid/improvisatie in te verwerken, zodat de nummers altijd anders kunnen worden en klinken. Mijn muziek zou je kunnen omschrijven als singer/songwriter - jazz.

Ambities

Ik zou graag nog een master volgen in het buitenland. Londen heeft mijn aandacht op dit moment. Verder heb ik veel concepten in mijn hoofd voor albums, visual albums en andere soort samenwerkingen tussen muziek & andere disciplines.

Geleerd tijdens de studie

Waar ik het meest trots op ben op muzikaal vlak is dat ik echt mijn eigen stem heb gevonden en mijn eigen harmonische handtekening kan zetten in mijn composities. Dit d.m.v. kennis die ik heb opgedaan van mijn docenten en medestudenten.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Trad op in o.a. :
Tivoli Vredenburg
ESNS Groningen
Fringe Festival Amsterdam
Grachtenfestival Amsterdam
Muziekgieterij Maastricht.

TV:
NPO2 Extra "New Generations" 2022, Afl. 1: "Fenne Scholte"

Uitgebrachte muziek:
"Hope" - FENNE - 2022, album (9 nummers)
"Say You Love Me" - DEUX MILLE (featuring) - 2020
"Unspoken" - Prashant Samlal (featuring) - 2022