Ander maatschappelijk thema
Gezondheid en welzijn
Inclusie en diversiteit
Sociale veiligheid

Habitat

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Binnen de ervaring Habitat maken we kennis met ‘Het Wezen.’
Dit mythologische creatuur is echter niet meer wat het ooit geweest is, het wezen is op zijn laatste adem. De enige stimulatie om nog voort te kunnen en willen bestaan, is de troost die hij put uit de empathie dat hij ontvangt wanneer wij hem bezoeken.

Door middel van onze fysieke aanwezigheid en samenzijn binnen het Habitat stellen we het wezen gerust. Zo maken we gezamenlijk zijn lijden in het Habitat iets dragelijker. Stoot de staat waarin het wezen verkeert je af, of raak je juist geïntrigeerd en ben je benieuwd naar wie hij ooit was?

Artist statement

Tijdens mijn afstudeertraject ben ik gaan maken vanuit nieuwsgierigheid en verwondering voor verhaal, fantasie en materiaal. De grootste factor die mij bezighield, was het ontdekken van verschillende materialen en hiermee mijn eigen illusie waar te maken. Ik vind het interessant om kenmerken uit de natuur op een andere manier te benaderen en presenteren. Om vervolgens de bezoeker als onderzoeker mijn werk te laten betreden en ervaren.

Ambities

Het maken, creëren en ontwerpen van theatrale museale ervaringen voor jong en oud.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens deze vier jaar op HKU Theater heb ik het meest geleerd van mijn fijne klasgenoten die veelal meedachten met het visualiseren van mijn ideeën of visies.

Als individu heeft een omgeving veel invloed op hoe je tot uiting komt. - Habitat.