Ander maatschappelijk thema
Duurzaamheid en klimaat

Het DNA identificeren van Emmaus Domstad

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een fysiek ontwerp over de kringloopwinkel ‘Emmaus Domstad’ in Utrecht. In het ontwerp worden zintuigen van de bezoekers geprikkeld om bewustwording te creëren van het DNA en de identiteit van de kringloopwinkel. ‘Mensen en spullen een tweede leven geven’ staat centraal in het ontwerp.
Kleuren, vormen en materialen associëren met het programma van eisen.
Het ontwerp is fysiek (schaal 1:1) gemaakt en is te zien tijdens de 'graduation exposition' op Kanaalweg 30 te Utrecht van 29 juni t/m 3 juli. Mocht je deze datums verhinderd zijn of wil je het ontwerp nog een keer bewonderen? Kom dan langs bij een van de drie locaties van de kringloopwinkel Emmaus Domstad in Utrecht.
Ben je nieuwsgierig en wil je meer van mijn afstudeerproject of mij weten? Heb je een vraag over wat dan ook? Laat dan zeker even een berichtje achter via mijn e-mailadres of mijn social media kanalen! Of ga voor meer informatie naar: www.alot4u.nl

Artist statement

Al sinds dat ik me kan herinneren houd ik van artistiek denken en doen. Mijn interesses en kwaliteiten liggen bij duurzaam ontwerpen, bewust leven, circulariteit, hergebruiken, upcyclen en iets een nieuw leven geven. Als ruimtelijk ontwerper ben ik de schakel tussen de opdrachtgever en de ontvanger. Als fysieke maker vind ik het belangrijk dat de doelgroep van mijn ontwerpen een gevoel en beleving ervaren. Ik creëer graag een verbinding tussen mijn ontwerp en de uiteindelijke ontvanger.

Ambities

Na deze Associate Degree studie ga ik verder studeren aan de HKU Design. Op de opleiding ´Product Design´ wil ik mezelf verder ontwikkelen en specialiseren in mijn interesses en kwaliteiten. Ik wil mensen verder inspireren en bewust laten worden over wat voor mooie aarde we hebben en dat we daar zuinig op moeten zijn.

Geleerd tijdens de studie

Afgelopen studie heb ik het meest geleerd over wie ik ben, wat voor ontwerper ik ben en hoe ik mij op zowel creatief- als sociaal gebied neerzet als Beeldend Verbinder en Ruimtelijk Vormgever. Ik heb geleerd dat je dieper op een ontwerpvraag in kunt gaan en daardoor op een hele andere manier gaat denken. Maar vooral; durf de sprong in het diepe te nemen, want dat zijn momenten waar je iets aan hebt.