Ander maatschappelijk thema

IK DURF IK DURF WAT JIJ NIET DURFT

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Stel je eens voor dat je een kijkje zou kunnen nemen in je eigen hoofd.
Dat je kunt zien wat zich daar allemaal afspeelt.
Want wat gebeurt er als je enorm verliefd bent en dat het liefst van de
daken wil schreeuwen?
Hoe komt het dat je soms ontzettend boos bent op jezelf?
En hoe kun je dromen over de meest vreemde dingen?

IK DURF IK DURF WAT JIJ NIET DURFT is een tegendraadse, grappige en ontroerende voorstelling met veel muziek voor alle lefgozers en schijtebroeken vanaf 7 jaar over jezelf kwetsbaar opstellen en die laat zien dat je niet met de meute mee hoeft te lopen.

Artist statement

Ik ben Brian, 28 jaar en bijna afgestudeerd aan de opleiding Docent Theater aan de HKU.​
Voordat ik aan de HKU begon ben ik afgestudeerd als acteur aan de mbo
theateropleiding in Arnhem. In mijn jaren op de HKU heb ik me verdiept in het
docent en maker zijn, maar ben ik ook het spelen altijd blijven doen.

Ik ben dus breed georiënteerd en wil me ook liever niet in één van die hokjes plaatsen. Waarom zou je een keus moeten maken als je ook alles kunt doen?

In mijn werk zijn wel overkoepelende zaken te vinden. Ik werk bijvoorbeeld graag met groot spel en vindt transformeren een heel fijn begrip. Ik ben altijd ambitieus. Of ik nou lesgeef aan kleuters, met volwassenen een voorstelling maak of zelf op het toneel sta; ik probeer altijd het onderste uit de kan te halen. Ik probeer mensen (of mezelf) boven zichzelf (of mezelf) uit te laten stijgen, ik hou van grote uitdagingen en weet in moeilijke situaties de rust te bewaren en het hoofd koel te houden.

Humor is een vaak terugkerend begrip in mijn werk. Ik vind dat we onszelf niet al te serieus moeten nemen, want de grote boze wereld is al serieus genoeg. Humor is bovendien een prachtig medium om een boodschap aan te laten komen en ik zet dit in mijn werk dan ook graag in.

Daarnaast is de liefde voor het werken met kinderen ook in veel van mijn werk terug te vinden. Ik heb me in mijn afstudeerjaar geprofileerd in het jeugdtheater en ik maak, doceer en speel dan ook graag met en voor kinderen. Toch is de afwisseling in doelgroepen, thema's of genres wat ik het allerleukst vind aan dit vak.
Er is zoveel te leren en te ontdekken, dat hoop ik in wat ik ook doe mee te geven aan mijn leerlingen of aan mijn publiek.

Ambities

Over vijf jaar wil ik nog steeds net zoveel dromen hebben als nu.
Over vijf jaar heb ik het jongste publiek enthousiast gemaakt voor dit vak.
Over vijf jaar maak ik eigen voorstellingen met mijn eigen theatergroep.
Over vijf jaar heb ik verder gekeken dan mijn neus lang is.
Over vijf jaar leer ik nog steeds teksten omdat ik zelf nog steeds speel.
Over vijf jaar heb ik met nieuwe doelgroepen gewerkt.
Over vijf jaar leer ik elke dag nieuwe dingen.
Over vijf jaar doe ik alleen dingen die ik écht leuk vind.
Over vijf jaar maak ik nog steeds plezier.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd dat ik me niet hoef toe te spitsen op 1 facet van dit vak, ik heb geleerd dat ik niet hoef te kiezen, Ik heb geleerd alles eruit te halen wat erin zit, ik heb geleerd mezelf te blijven uitdagen, ik heb geleerd voor mezelf te kiezen, ik heb geleerd samen te werken, ik heb geleerd wat theater is, ik heb geleerd dat ik het nog steeds niet allemaal weet, ik heb geleerd dat ik het nooit allemaal ga weten, ik heb geleerd dat ik dit vak serieus mag nemen, ik heb geleerd hoe belangrijk theaterdocenten zijn, ik heb geleerd hoe moeilijk dit vak soms is, ik heb geleerd hoe moeilijk dit vak soms blijft, ik heb geleerd nieuwe mensen te ontmoeten, ik heb geleerd lef te tonen, ik heb geleerd dat brutale mensen de halve wereld hebben, ik heb geleerd dat mensen me kunnen inspireren, ik heb geleerd dat ik altijd blijf leren en ik heb geleerd eens in de zoveel tijd deze vraag nog eens te beantwoorden om te zien dat ik heel veel geleerd heb.