Duurzaamheid en klimaat
Ander maatschappelijk thema

Likkend Zand

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het eindwerk Likkend Zand van Anne-Lotte speelt zich af in een Walvis.
Wanneer een walvis sterft, zinkt die naar een bepaalde diepte in de oceaan waar het niet verder zakken kan. Daar komt het walviskarkas verticaal te hangen.
Op die diepte leven en krioelen wezens die van het walviskarkas gebruik maken, erin wonen, ervan eten en zich erin voortplanten.
Maar wat gebeurt er met de wezens wanneer het vlees opraakt en de diepte niets anders blijkt dan een gapende holte?

“Er is zelden iets dat echt blijvend is. Waar je ook bent is het uiteindelijk anders. Een gevoel kan hetzelfde blijven, de omgeving niet.”
-Ambergris-

Artist statement

Anne-Lotte Chavernac (1998) noemt zichzelf een magische schrijver.
Waar ze eerst dacht dat deze wereld een gebrek aan magie bezat, is ze er al zoekende achter gekomen dat er nog veel dingen onverklaarbaar blijken.
Daar zoomt ze op in, dat doet ze naast het schrijven voor theater en film ook in beeld en dans. Door te spelen met de verschillende disciplines en ze door elkaar te gebruiken, probeert ze het publiek te verwonderen.
Zo laat ze haar publiek niet alleen stranden op een onverwachte plek, maar ze laat hen ook door die plek rondreizen. De reiziger zal kennis maken met de wezens die zich daar begeven, en ontdekken dat er veel meer dan menselijk is…

Ambities

Anne-Lotte werkt aan het uitdiepen van de verwonderingsdramaturgie, een kunststroming die mensen opnieuw de ogen opent voor de verrassende vreemdheid van de dingen om ons heen. Magie, het onzichtbare, chaos, toeval en dromen krijgen een centrale positie in het leven van de mensen die door de verwonderingsdramaturgie zijn aangestoken. Ze leren verwarring te omarmen; dat is waar ze zich de komende vijf jaar in wil ontwikkelen.
In 2027 opent ze haar eigen performatieve museum aan de overkant van de straat.

Geleerd tijdens de studie

Naast de verschillende vormen van schrijven heeft Anne-Lotte geleerd dat haar artistieke ambities meer nodig hebben dan alleen het geschreven woord. Door de Schrijfopleiding heeft ze geleerd haar fantasie en haar chaos beter onder woorden te brengen en te delen met derden. Ze heeft heel veel waardevolle mensen leren kennen die ze hoopt te blijven kennen na de opleiding.