Inclusie en diversiteit
Sociale veiligheid

Ndumbé en de Wolvenbende

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
'Ndumbe en de Wolvenbende' (9+) beschrijft een beslissende zomer in het leven van de jonge Ndumbé, haar oma Fatoumata, haar vriendjes Rico en Kaja en het meisje Asshole, dat op een dag in hun straat verschijnt. De kinderen beginnen de Wolvenbende, om zich te wapenen tegen Rico en Kaja’s vechtscheidende ouders en Assholes dakloosheid. Intussen worstelt Ndumbé met een belangrijke keuze: blijft ze bij haar vrienden in de straat, of moet ze vertrekken?

Artist statement

Nina van Tongeren is een toneelschrijver en dramaturg met een grote voorliefde voor jeugdtheater. Ze studeert af aan de HKU met haar eindwerk 'Ndumbé en de Wolvenbende' (9+) en een scriptie over het belang van goede en meerzijdige representatie. Momenteel schrijft ze voor de Toneelmakerij en Urban Myth aan een eenakter voor Keti Koti en werkt ze als dramaturg aan een kleutervoorstelling over genderrollen. Haar werk is intersectioneel activistisch: ze streeft ernaar stukken te schrijven waar ieder kind zich in kan herkennen, en geeft daarbij extra aandacht aan de kinderen wiens verhalen nog te weinig verteld en gehoord worden.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik toneelschrijven en dramaturgie nog steeds te combineren. In die beide disciplines wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van een inclusiever soort jeugdtheater, dat 'single stories' over o.a. kleur, gender, seksualiteit en sociale klasse ontstijgt, en kinderen in plaats daarvan leert om zichzelf als een volledig mens te zien.