Ander maatschappelijk thema

On the first data

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn performance ‘On the first data’ speel ik de tussenpersoon van de digitale en fysieke wereld. Ik laat mijn digitale medespeler (3D-software) kennis maken met het mens-zijn. Als wederdienst geeft mijn medespeler mij de middelen om kleine werelden te creëren, waar menselijke en herkenbare situaties door ons samen worden ontleed. Terwijl ik het scenario voordraag probeert de software met mij de fysieke wereld beter te begrijpen. Beide nog zoekende naar een gedeelde menselijke ervaring.

Artist statement

Het lichaam sleept een mens dagelijks voort, een ruis in de stilte. Zoemende systemen verborgen onder wat bescherming biedt. Onlosmakelijk verbonden met wat ons ons maakt. Wat betekent het om mens te zijn en een lichaam ter beschikking te hebben? Gevormd en verstrengeld met de systemen van de technologie. Op zoek naar de verschillen, gelijkenissen en tekortkomingen tussen computer en sterveling neem ik verschillende vormen, rollen en materialen aan.

Ambities

De komende tijd wil ik graag het platform FUSE wat ik heb opgericht samen met een paar andere studenten tijdens de studie door ontwikkelen. Dit platform geeft jonge makers de kans om hun werk via een online en fysieke expositie te tonen, en om zo meer connectie te creëren tussen jonge kunstenaars. Daarnaast wil ik graag gaan samenwerken met andere kunstenaars welke vorm dit gaat aannemen weet ik nog niet, dat houd ik nog open. Oftewel eigen projecten initiëren maar tegelijkertijd ook andere kunstenaars een plek geven om te exposeren.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik veel geëxperimenteerd met verschillende media en doordat ik die ruimte kreeg bij Photography heb ik mij ontzettend vrij kunnen ontwikkelen. Doordat ik mijzelf ben gaan verdiepen in diverse disciplines kon ik steeds beter een keuze maken welk medium, materiaal of vorm het beste bij mijn onderzoek passte. Door de jaren heen creëer je steeds meer gelaagdheid binnen je werk die je ook weer steeds verder uitbouwt.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

- FUSE x Foam café expo 2022
- IMPAKT Expsoitie AG 2020