Artistieke prestatie

Once Upon a Jester

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Once Upon a Jester is een bizarre avonturen-game over theaterimprovisatie. Je speelt een personage genaamd Jester en reist in een fantasie-wereld rond samen met Jester’s beste vriend Sok, een behekste sokpop. Je start je eigen theateract en voert op een podium shows uit voor publiek.
Eerste announcement-trailer van Once Upon a Jester. Er is momenteel een demo voor Windows te downloaden via: https://store.steampowered.com/app/1668190/Once_Upon_a_Jester/
In deze video wordt de virtuele elektrische gitaar bespeeld. Dit wordt gedaan doormiddel van maar één knop. Er zit willekeurigheid in de tonen maar ze zijn vaak wel altijd passend bij de vorige toon en bij het huidige akkoord.

In deze video zie je een theater-optreden. Je kiest als speler zelf hoe de show verloopt op basis van jouw keuzes en hoe je speelt. Het publiek reageert hier dynamisch op.

Artist statement

Mijn naam is Kyon Edelenbosch en ik ben een muzikant dat zich richt op interactieve muziek binnen de context van games en installaties.

Ik heb een interesse in het opzoeken van ruwheid binnen muziek. Het concept van perfectionisme weglaten om zo een uniek moment vast te leggen. Wanneer ik muziek schrijf, probeer ik hier niet langer dan een dag aan te zitten. Zodra ik langer aan een muziekstuk werk begin ik het al snel niet meer te voelen. Vaak hoor je ruwe takes of "foutjes" in mijn muziek, ik vind dit een soort kunstvorm, een momentopname.

Ambities

Met mijn bedrijf Bonte Avond maak ik grappige indie-games, waarbij er een focus ligt op interactieve muziek. In 2021 bracht ik mijn eerste game Everybody Wham Wham uit en momenteel ben ik bezig met mijn komende title; Once Upon a Jester.

Over vijf jaar wil ik nog steeds doen wat ik nu doe en dat is het blijven uitbrengen van games, muziek, en andere multimedia producten binnen dit bedrijf. Wij (Bonte Avond) promoten niet alleen een game, maar bouwen de bedrijfsnaam op. Wij pakken onze gamestudio aan alsof het een band is. We promoten niet alleen het album (de games), maar de hele band (Bonte Avond).

Hoewel ik games maken super leuk vind, lijkt het me tof om de vrijheid binnen het bedrijf te hebben om ook andere producten onder dezelfde naam te kunnen uitbrengen. Zo zouden we niet-game-gerelateerde muziekalbums kunnen uitbrengen, of een comicbook, of een animatieserie, of een theatervoorstelling of dat we live optredens doen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd om een combinatie te maken tussen mijn passie voor muziek en gameontwikkeling. Ik voel dat er nog veel te behalen valt met interactieve muziek systemen binnen de context van games, de studie heeft mij de mogelijkheden in laten zien.
Ook heb ik door de opleiding erg kunnen experimenteren en heb ik een beter beeld van wat ik interessant vind aan muziek en wat voor muziek ik wil maken.