Gezondheid en welzijn

Ontsnapt

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een kort, lichtvoetig familiesprookje over de tienjarige Arthur.
Hij is creatief en knutselt het liefst de hele dag aan zijn nieuwe bouwwerkjes van gevonden materialen, maar hij heeft last. Hij hoort geluiden namelijk zo hard dat hij elke dag, tot frustratie van zijn ouders, alle stekkers uit het stopcontact trekt. Helaas lijkt helemaal niks te helpen. Wanneer zelfs de dokter hem uitlacht voor zijn probleem staat hij er helemaal alleen voor.

Zal het Arthur lukken te ontsnappen aan de herrie?

Artist statement

Het is een geweldig gevoel als mensen zich vertegenwoordigd voelen in mijn werk. Een stukje van zichzelf zien. En het liefst op een manier dat je er om moet lachen. Want al zijn we allemaal 'zó uniek', denk ik dat er humor zit in de vlakken waar we in overlappen.
Of ik nou werk aan films of short-form content zoals tiktoks, het onderwerp van mijn werk is altijd passie. Passie is wat ons aandrijft en het werkt aanstekelijk! Durf jij je hart te volgen?

Ambities

Mij is altijd verteld dat ik een keuze moet maken. Sta ik voor de camera of er achter, en dan wat? Over vijf jaar wil ik iedereen hebben laten zien dat die keuze irrelevant is. Ik geloof dat je, zolang je luistert naar je hart, helemaal níks moet kiezen. Sterker nog, ik hoop dat ik er hobbies en werk bij blijf vinden.
Ik hou van nieuwe media en hoe generatie Z deze gebruikt, ik ga daar ongetwijfeld in door. Misschien vind ik wel een carrière in iets waarvan ik nu nog niet weet dat het bestaat.
Word ik digitale kapper in de metaverse of zo. Over 5 jaar heb ik mij laten leiden
door passie en hoop ik zo veel mogelijk mensen te hebben overtuigd hetzelfde te doen.

Geleerd tijdens de studie

“You can be the master of your fate, you could be the captain of your soul. But you have to realize that life is coming from you and not at you, and that takes time.” - Een samengevoegde quote door Timothée Chalamet in een interview over film Dune.
Het omschrijft precies wat ik heb geleerd tijdens mijn tijd op de HKU. Je kan eeuwig wachten tot je een kans krijgt aangeboden, of je creëert er zelf een.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2022. Nominatie Social Awards: Beste Nieuwkomer
2022. Publicatie Social Awards: https://www.thebestsocial.media/nl/aanstormend-talent-aka-luuk/
2022. Publicatie NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2022/02/22/makers-tiktok-serie-outer-space-je-moet-in-twee-tellen-de-aandacht-grijpen-a4092970


2019. Vertoning van mijn film 'Ikigai' op Lowlands
2019. Vertoning van mijn film 'Ikigai' op het IFFR
2018. Publicatie Elsevier Magazine: https://www.ewmagazine.nl/cultuur/achtergrond/2018/08/talent-luuk-van-leeuwen-19-141346w/
2018. Winnaar Kunstbende: beste film