Ander maatschappelijk thema

Play of life

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn video installatie word je uitgenodigd een hut te betreden waarin je de video kan bekijken en ervaren. In mijn project onderzoek ik speelsheid bij volwassenen. In hoeverre voelen wij ons geroepen ons hiermee te verbinden? Ik nodig verschillende mensen uit voor mijn camera en laat ze hun eigen hut maken. Wat ontstaat er in dit proces? Als een vlieg op de muur observeer ik schuring, verbinding, geborgenheid, verwarring, spelenderwijs ontdekken, humor en overeenkomsten en contrasten bij de deelnemers. Onze menselijkheid verbindt.
Film te zien als onderdeel van de video installatie

Artist statement

Het leven zou zoveel mooier zijn als iedereen zich zou kunnen verwonderen met de puurheid van een kind. In hoeverre kunnen wij ons bevrijden van onze conditioneringen en opnieuw onbevangen kijken naar de wereld? Mijn werk bevraagt onze identiteiten en conditioneringen. Als kind wordt je gevormd door je omgeving en vorm je je naar idealen. Wie zijn wij voorbij dit stadium?

Ambities

Mijn ambitie is om over 5 jaar les te geven aan kinderen en jong volwassenen waarbij kunst ingezet wordt als middel om te bevragen en reflecteren op maatschappelijke en persoonlijke vraagstukken. Persoonlijke ontwikkeling in het onderwijs doormiddel van kunst en creativiteit. Daarnaast hoop ik mij verder ontwikkeld te hebben als maker in video en installaties. Ik zie mijzelf een fijn werk - leef balans hebben omdat de dingen die ik doe dicht bij mijn hart staan.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik geleerd heb tijdens mijn studie is om altijd dicht bij jezelf te blijven. Daarnaast ben ik ook bewust geworden van de kracht van beeld en hoe je bewust verhalen kan vertellen. Ik heb ontdekt dat voor mij hierin beeldende en ruimtelijke ervaringen creëren goed werkt als maker.