Ander maatschappelijk thema

PlugData

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
PlugData is een audio-patching omgeving gericht op muziekanten en producers, met als doel een vrij experimenteer-omgeving voor geluid te creëren. Door blokken aan elkaar te verbinden kunnen geluidskunstenaars hun eigen geluidseffecten, synthesizers en algoritmes ontwerpen.

Artist statement

Ik ontwerp tools die muzikanten kunnen gebruiken om zich te uiten. Soms in de vorm van synthesizers of fysieke instrumenten, en soms in de vorm van software. Door unieke tools te ontwikkelen probeer ik iets nieuws toe te voegen aan de muziekwereld. Daarnaast heb ik een interesse in het verbeteren van de muziekbeleving van slechthorenden.

Ambities

Over vijf jaar wil ik full-time werken aan tools en instrumenten voor muzikanten. Ik hoop nog steeds te werken voor Golden Hearing, een initiatief dat de muziekbeleving van slechthorenden probeert te verbeteren.

Geleerd tijdens de studie

HKU Muziek en Technologie heeft me geïntroduceerd aan het idee dat je zelf technologie kan ontwikkelen om muziek mee te maken, voor mijn studie had ik hier nooit eerder over nagedacht. Daarnaast heeft mijn studie me veel geleerd over de werking van geluid en muziek.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

PlugData: audio-patching software gericht op muziekanten en producers, met als doel een complete vrij experimenteer-omgeving te creëren.
Clear Cut Instruments: Een synthesizer bedrijf samen met Freek Heldens en Shiva Bindraban. Ons eerste product, Recipher is bijna klaar!
Werk bij GoldenHearing: Werken aan de muziekbeleving van slechthordenden

Clear Cut Instruments: Recipher

Clear Cut Instruments is het synthesizerbedrijf dat ik dit jaar gestart ben samen met Freek Heldens en Shiva Bindraban. Ons eerste product Recipher is een synthesizer waarmee je geluid kan synthetiseren uit een ander geluid, door een unieke combinatie van filtertechnieken.