Ander maatschappelijk thema

Questbound: Forbidden Ventures of the Undead Soul – From Death to Life to Death Again

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Questbound: Forbidden Ventures of the Undead Soul – From Death to Life to Death Again is een korte animatiefilm over een depressieve skeletten koning die al tien duizend jaar niks meer gevoelt heeft, en de hoop heeft opgegeven. Tot er op een avond een flamboyante nobele ridder hem uitdaagt tot een gevecht.

Artist statement

Artist Statement Alexander Bierling
In mijn werk vertel ik verhalen waarin ik de mens en zijn relatie tot god, het bovenmenselijke en het surreële onderzoek. De inspiratie hiervoor komt voort uit mythologie, religie en de natuur. Ik bind mijzelf niet vast aan een medium om dat te doen, zo schrijf ik boeken, scripts, maak ik korte animatiefilms en surrealistische sculpturen allemaal met het doel om de kijker een duidelijk verhaal en gevoel mee te geven.

Ambities

Ik wil in de komende 5 jaar nog een master doen op het gebied van writing en storytelling. ook wil ik graag korte films blijven maken met de hulp van filmfondsen en ik wil daarnaast mijn boek afmaken en publiceren.

Geleerd tijdens de studie

Wat voor mijn het belangrijkste is wat ik geleerd heb op mijn studie is is de waarde van snel itereren op concepten om zo tot het beste resultaat te komen. Dit geld zowel voor mijn schrijfwerk als mijn visuele werk.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Ubasute, een film die ik bedacht heb en geregisseerd , heeft op een aantal film festivallen over de hele wereld gedraaid.
MONSTRA - Lisbon Animation Festival, BALKANIMA - European Animated Film Festival, World Festival of Animated Film Varna en KABOOM