Binnen de vormgeving wordt een spel gespeeld tussen plat en ruimtelijk beeld. Ruimtelijkheid kan fungeren als verrassingselement. Dat is de basis geworden voor de film.
Synopsis
Het leven van drie kleurrijke flatbewoners wordt op stelten gezet wanneer een van hen zijn tapdansschoen verliest. De ongelukkige tapdanser begint een zoektocht naar zijn missende schoen, maar zijn chaotische zoekacties blijven niet ongemerkt. Zowel binnen vormgeving als geluid laat hij zijn sporen na in het flatgebouw. Langzaam maar zeker ontstaan er steeds meer verbindingen tussen de verschillende ruimtes en karakters.
Artist statement
Spel en onderzoek staan centraal in mijn werk. Ideeën ontstaan vanuit vormgevingsexperimenten; spelenderwijs kom ik tot concepten voor animatiefilms. Met verschillende materialen/media creëer ik beelden waar ik op door blijf werken, zowel analoog als digitaal. Stop-motion animatie is altijd een belangrijk onderdeel van dat proces.
Ik benader mijn werk vaak als een collage van elementen: dingen die niets met elkaar te maken hebben samenvoegen tot iets verrassends. Toeval en spontaniteit speelt daarin een grote rol. Een papiersnipper kan de basis zijn voor een karakter.
In iedere opdracht stel ik mijzelf als doel om de verrassende uitkomsten van experimenten te verbinden aan beeldend onderzoek (in kunst- en cultuurstromingen) om tot een nieuwe vormgeving te komen. Elk project is daarmee spannend en uniek.
Ambities
Ik hoop in de toekomst een eigen studio te hebben waarin ik zowel aan persoonlijke projecten als projecten in opdracht werk. Het liefst zou ik me bezig willen houden met art-direction, breder dan alleen voor animatie. Voor klanten lijkt het me bijvoorbeeld leuk om na te denken over hun huisstijl/identiteit en hun campagne uit te voeren. Animatie kan daar altijd een onderdeel van zijn.
Ik zou graag samen willen werken met vormgevers uit verschillende disciplines. Zo hoop ik meer te leren over grafisch ontwerp, product- of fashion design bijvoorbeeld.
Geleerd tijdens de studie
Aan het begin van mijn studie ging ik de opleiding in met een beeld van wat “goede” animatie zou moeten zijn: net zo vloeiend en realistisch als Disney, Pixar of Aardman. Ik dacht bovendien dat er maar een juiste manier was om een film te creëren. Eerst schrijf je een volledig script, vervolgens maak je een storyboard en animatic en dan pas kan de productie beginnen.
Die eigen gestelde standaard maakte mijn eerste jaar zwaar. Het voelde allemaal niet passend.
Naarmate de studie vorderde, leerde ik dat er geen regels zijn over hoe het moet. Iedere maker is anders en geen maakwijze fout.
Mijn focus verlegde zich van de grote studio’s naar experimentele, zelfstandige makers. Mijn blik op wat animatie kon zijn, verbreedde en inmiddels heb ik al meer mijn eigen weg gevonden.
Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.
2021 - “Fabrique”- Official selection - Kaboom Animation Festival
2020 - “Happy Accident” - Quick Draw Award - Cardiff Animation Festival