Duurzaamheid en klimaat
Gezondheid en welzijn
Privacy en ethiek

Secrets of the night

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een volledig geïmproviseerde voorstelling, waarbij de acteurs tijdens de voorstelling pas te horen krijgen wat ze gaan spelen. In het geval van mijn eindwerk was dat een verhaal over het vuurwerk verbod.

Artist statement

Mijn naam is Jochem Coolen, ik ben theaterdocent en -maker. Met een voorliefde voor improvisatietheater, maak ik voorstellingen en geef ik theaterlessen. Vanuit improvisatie, het hier en nu, kunnen er mooi en waarachtige scènes gemaakt worden. Improvisatie is een uitstekende tool om mensen het vak aan te leren, maar ook een prachtige vorm voor voorstellingen.Ik ben geboren op 31 januari 1996 en op jonge leeftijd had ik al een passie voor theater. Ondanks mijn verlegenheid in het dagelijkse leven, zat ik al tijdens de basisschool bij een theatercursus. Jaarlijks speelde ik daar mee met een voorstelling. Tijdens mijn middelbare schoolperiode bleef ik dit jaarlijks doen. In het laatste jaar van mijn middelbareschool speelde ik mee in een project van het zuidelijk toneel.Na mijn middelbareschooltijd ging ik naar Arnhem toe. Daar volgde ik de opleiding artiest-theater aan het Rijn IJssel. Daar heb ik heel veel ervaring opgedaan als speler. Nadat ik die opleiding had afgerond, ben ik begonnen aan de opleiding bachelor theater in education op de hogeschool voor de kunsten Utrecht (HKU).

Ambities

Een improvisatie voorstelling die in meerdere kleine theaters te zien is. Dat is een doel van mij. Ik wil graag meer improvisatie in het theater krijgen. In combinatie met het begeleiden van spelers en het maken van voorstellingen. Over vijf jaar heb ik meerdere projecten lopen en ben ik als zelfstandige aan het werk.

Geleerd tijdens de studie

Mijn liefde voor improvisatietheater heb ik op deze opleiding gevonden. Door de vrijheid die ik heb gekregen om zelf mijn stages en projecten te zoeken, ben ik onderzoek naar improvisatie gaan doen. Hier door heb ik ook een improvisatie voorstelling als eindwerk gemaakt. Zover ik en mijn docenten op dit moment weten is dit de eerste volledig geïmproviseerde voorstelling als eind werk.