Gezondheid en welzijn
Privacy en ethiek
Ander maatschappelijk thema

Vulvair

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het zijn stoffelijke verwoordingen van het menselijk lichaam om te laten zien dat verkrachting een keus is van de verkrachter en niet van de persoon die het overkomt.

Artist statement

Ik ben een ontwerper die graag oplossingsgericht aan de slag gaat met problemen in de breedste zin van het woord. Hierbij zou je kunnen denken aan taboe en trauma, maar ook aan bijvoorbeeld een design technisch probleem. Op een bepaalde manier vertrouwen wekken bij anderen, dingen bespreekbaarder maken, verwerking van levensgebeurtenissen maar ook dat kleine probleem in huis zoals het maken van meubels of manieren van werken makkelijker proberen te maken.

Ambities

Over 5 jaar heb ik een eigen design bureau waar ik na mag denken over de problemen van anderen. De verantwoordelijkheid en het vertrouwen om samen te mogen werken met anderen maken voor mij echt een verschil. Of het nu gaat om vertrouwen, trauma's of een design technisch probleem, ik maak graag een verschil met ontwerpen. Ondanks dat ik graag maak zou ik ook zeker genoeg ontwerpen uitbesteden om altijd kwalitatief werk te kunnen leveren.
Naast het designbureau zou ik ook een tattooshop willen openen waar ik andermans ideeën op een andere manier mag visualiseren. Door mijn grote liefde voor het tekenen en visualiseren van dingen kan ik op deze manier draagbare kunst meegeven.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens deze studie ben ik mij bewuster geworden van mijzelf, mijn eigen manier van denken, mijn trauma's, maar ook wat ik teweeg kan brengen bij anderen. Mijn sterktes en zwaktes werden uitvergroot en mijn kennis in materialen en materiaalverwerking is verbreed. Hierdoor durf ik nu te zeggen dat ik een ontwerper ben.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

30 juli - 21 augustus expositie bij Franx Zoetermeer.

Vulvair

In mijn project heb ik het over verkrachting, het taboe en gebeurtenissen hieromheen maar ook waar mijn producten aan gekoppeld werken. Doordat ik zelf een ervaringsdeskundige ben kunnen sommige delen triggerend overkomen.