Bij mijn afdeling verbinden ze het Utrechts publiek en de wetenschap door verschillende projecten uit te voeren. Ik heb gewerkt aan een project waarin we mensen hebben ondervraagd met wat is wetenschap voor jou? Daaruit zijn heel veel vragen gekomen waarin de wetenschapper met de Utrechter in gesprek ging. Vanuit daar hebben we alle vragen ingedeeld in 4 werelden. De wereld is groen, de wereld is een fijne plek om op te groeien, de wereld is vrij en de wereld is gezond.
We hebben bij die 4 werelden 4 vragen uitgezocht en daarmee zijn we de bibliotheken in gegaan.
Ik ben uiteindelijk met de vraag: hoe maak je zoetigheid minder aantrekkelijk doorgegaan en heb daar hele mooie fascinerende antwoorden op gekregen. De ontwerp vraag was hoe maak ik wetenschappelijke vraagstukken aantrekkelijk voor een breed publiek.
Doormiddel van een mechanische wetenschappelijke machine gemaakt van alledaagse producten laat ik het utrechts publiek zien dat je elke dag ONBEWUST met wetenschap bezig bent.
De achterliggende gedachte van de machine is dat je nooit weet wat eruit komt en dat weet je ook niet bij de wetenschap. Je word aan het denken gezet en dat is precies de bedoeling. De verbinding tussen de Utrechter en de Wetenschap staat in deze machine centraal.
Artist statement
WIE/WAT BEN IK ALS ONTWERPER?
Kiki staat voor creativiteit en openheid.
Mijn ontwerp kracht zit hem in de sociale kant opzoeken. Wat wil de doelgroep nu echt en hoe kan ik dat zo goed mogelijk vertalen.
Ik ga tot het uiterste en zet daarbij mijn doorzettingsvermogen in als kracht.
Vanaf kleins af aan was ik al bezig met kamers inrichten en outfits te bedenken.
Die passie is ook nooit meer weggegaan. Ik riep ook al vrij vroeg dat ik een designer wilde worden en heb daarbij dan ook mijn vervolgopleiding gekozen. Het Nimeto college voor Styling Interieur en Vormgeving.
Als een vis in het water voelde ik mij daar thuis, de creativiteit, de positieve energie gaf mij een enorm goed gevoel.
Daar heb ik geleerd hoe je kleuren, materialen met elkaar moet combineren.
Daarna heb ik een mooie doorstroom gemaakt naar connected design, waarin ik vrij heb leren werken en procesmatig te werk ben gegaan.
Ik ben een enthousiast persoon die dol is op nieuwe trendontwikkelingen of nieuwe technieken. Zowel digitaal als fysiek.
Met mij kom je tot een speels uniek ontwerp.
Ambities
Ik ga doorstuderen aan Spatial Design en daarbij wil ik me meer gaan richten op hoe iets zich verhoudt tot de ruimte. Ook wil ik nog heel graag een stage in het buitenland lopen om mijn ontwikkeling nog meer uit te breiden.
Geleerd tijdens de studie
Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie is om vrij te leren denken.
Je eigen proces te volgen ook al is dat af en toe niet de goede volgorde.
Als je gedachte maar kloppen bouw je daarna je verhaal eromheen.
Even over morgen onderzoek
Een mooi element in het onderzoek waren de interviews met de wetenschappers en daar de antwoorden van. Ik heb die meegenomen in mijn schetsen.
Het onderzoek was een rollercoaster doordat niks op de goede tijd of afgesproken planning ging.
Daardoor was het een heel bijzonder en mooi onderzoek en ben ik blij geweest met elke kleine ontdekking. De wetenschap ligt enorm onder het vuur en dat hoorde ik ook aan de wetenschappers. Het enige wat zij willen is samen met het Utrechts publiek samen tot antwoorden komen en beslissingen maken. Ik heb dat geprobeerd te verbinden in een ''Wetenschaps loterij machine''.
Doormiddel van een mechanische wetenschappelijke machine gemaakt van alledaagse producten laat ik het Utrechts publiek zien dat je elke dag ONBEWUST met wetenschap bezig bent.
De achterliggende gedachte van de machine is dat je nooit weet wat eruit komt. En dat weet je ook niet bij de wetenschap. Je word aan het denken gezet.
Antwoorden op die ene vraag...
Deze antwoorden zitten in de gele loterij ballen die je moet pakken en daarna in de sla kom moet neerleggen.
Het verbinden van de Utrechter met de wetenschapper staat hier dan ook centraal.