Inclusie en diversiteit

Wie, ik?

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Wie ben je? Wie wil je zijn? Wat maakt je boos en in welke momenten ervaar jij geluk?

Deze vragen stonden centraal in een proces dat alle kanten op vloog, op zoek naar een manier om onze identiteit vorm te geven en uit te dragen.

Wie, ik? Viert het leven en, met name, de mensen die in het leven staan.
Met blije en soms verdrietige verhalen,
Met muziek en dan weer stilte,
Met frustratie, hoop en vooral heel veel liefde
wordt je overspoeld.

Een voorstelling die als een wervelwind door de zaal vliegt en jezelf laat betrappen op je eigen, soms onbedoelde, gedachten.

Wie, ik? Vraagt je om jezelf te onderzoeken, zoals wij dat ook hebben gedaan in het maken van deze voorstelling. Doe je te goed aan de markt van identiteit voor je neus, durf over de streep te gaan en verwacht het onverwachte – dat doen wij ook.

Artist statement

Ik geloof sterk in transparant lesgeven: eerlijk en open zijn naar mijn leerlingen/spelers toe, dan zijn zij dat ook naar mij. Daar valt voor mij mee samen dat ik mijn leerlingen/spelers serieus neem en hen echt probeer te zien. Veiligheid in een groep is voor mij een kernwaarde. Niet alleen de veiligheid om op het podium te staan en serieus genomen te worden, maar ook de veiligheid om volledig jezelf te mogen zijn – ook als dat van week tot week wisselt omdat je aan het uitzoeken bent wie ‘jezelf’ is.

Ik hou me bezig met het aan het licht brengen en normaliseren van Queer inclusie, zowel binnen het onderwijs als binnen maakprocessen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in Engelstalig lesgeven (Tweetalig of Internationaal Onderwijs).

Ambities

Ik ambieer ALLES te doen: begeleiden én maken én spelen, en dan vooral met en voor pubers. Educatietheater ligt mij dicht aan het hart, maar ook in een vaste functie als docent of maker ben ik gelukkig.

Over vijf jaar ben ik observant geweest van een stukje zelfontdekkingsproces van een heleboel jongeren. Daarnaast ben ik begonnen met sjorren aan de vastgeklonken ideeën van het Nederlands onderwijssysteem, heb ik een educatievoorstelling gespeeld over heel het land én geef ik weer les op een internationale school.

Geleerd tijdens de studie

Durf te onderzoeken, durf op je bek te gaan en vertrouw in je eigen visie en makerschap