Kunst en Economie

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Over Kunst en Economie

Afgestudeerde studenten van HKU Kunst en Economie zetten hun creativiteit op een zakelijke en maatschappelijk betrokken manier in. Ze werken als manager of ondernemer binnen de kunsten of creatieve sector, of passen een op kunst geïnspireerde aanpak en verbeeldingskracht buiten deze context toe in de zakelijke wereld. Zo gebruiken ze hun creatieve persoonlijkheid voor oplossingen die de wereld een beetje mooier maken. 


 
  

Slotstuk

Afstuderen is een nieuw einde van een oud begin.
Een schilderij van een toekomstig werkveld, 

vervaardigd met de kwasten van het verleden.

Met penselen van colleges, stages en minoren 

verfde ieder aan dezelfde droom die ‘slagen’ heet.
De kleuren van kunst en economie mengend tot een eigen tint.

Elke streek aanbrengend met onbevangen aandacht 

voor het grootste ideaal en het kleinste detail.
Een portret dat straalt van energie

in een tijd die zoveel stilte kent.Gedicht door Timo Verbeek ter gelegenheid van Exposure 2022


Mission Statement

Wij, als nieuwe generatie Kunst en Economie-alumni begrijpen als geen ander dat aandacht aan de basis moet staan van al het werk dat wij maken voor een wereld die verandering kan gebruiken. 

Aandacht voor de ander, waar die niet altijd wordt gegeven.
Aandacht voor ons gestel, waar we beter voor kunnen zorgen.
Aandacht voor onze sector, waar die weerbaarder kan.
Aandacht voor onze planeet, waar wij meer en meer van vergen.

Als de managers van vernieuwing, de verbinders van disciplines en de ondernemers van morgen kunnen we met aandacht het werk leveren dat niet alleen inhoudelijk sterk is, maar ook precies, efficiënt, levensverrijkend, effectief, creatief en baanbrekend. 

Na de lockdown die we allen doorstaan hebben, stappen we de maatschappij weer in, niet alleen als burgers, maar ook als de nieuwe werkgevers en werknemers. We stappen een werkveld in waarvan de regels onlangs herschreven zijn, met in ons portfolio projecten die helpen meeschrijven aan die hervorming. 

Projecten die nazorg bieden aan een wereld die kunst en cultuur kan gebruiken, misschien nu meer dan ooit. En projecten die licht werpen op de dingen die in de crisis opzij geschoven zijn. Dingen die gisteren van ondergeschikt belang leken, maar vandaag aandacht blijken te behoeven.

Na de stilte van de pandemie worden de deuren geopend naar een realiteit vol turbulentie, onrust en onzekerheid. En die onzekere, turbulente en onrustige wereld kan zeker de aandacht gebruiken die wij, als afgestudeerden van Kunst en Economie, te bieden hebben.