Muziek en Technologie

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Over HKU Muziek en Technologie


HKU Muziek en Technologie combineert twee dingen waarvan we ons niet kunnen voorstellen dat ze er niet zouden zijn: muziek en technologie. Of je via de muziek bij de technologie uitkomt of via de technologie bij de muziek hangt af van wat je wilt maken of welk probleem je wilt oplossen.

Hoe kun je iemand die blind is de zonsondergang laten ervaren door middel van geluid? Kun je een intimidatiestemfilter ontwerpen voor handhavers of een ontspannend audiolandschap voor varkens in de bio-industrie? Wat maakt dat mensen via muziek en geluid een speelfilm ingezogen worden? Hoe is die baanbrekende band aan zijn unieke sound gekomen? Hoe klinkt de fictieve wereld voor een game over sociale veiligheid? Welke innovatieve manieren zijn er om kinderen muziek te laten beleven? Dit is maar een kleine selectie uit mogelijke vragen waarop Muziek en Technologie een antwoord zoekt.

De drie ingrediënten die binnen de opleidingen Muziek en Technologie steeds terugkomen zijn: muziek, geluid en technologie. Met muziek geef je artistieke betekenis aan klank, geluid is de klank die je ontwerpt en technologie geeft je inzicht in de systemen die je hiervoor nodig hebt. 

We zijn genre-onafhankelijk. Muziek en Technologie bestrijkt het hele gebied van autonome kunstmuziek tot toegepaste commerciële muziek, van hyperlokale volksmuziek tot globale hiphop, en alle (on)denkbare mengvormen daartussen. 

Benieuwd naar de sfeer bij Muziek & Technologie? Bekijk dan eens deze video.